• INGACECILIA

Vinkkejä värien yhdistämiseen


Tällä kertaa annan muutamia vinkkejä värien yhdistämisestä pukeutumisessa. Kun opit muutaman perussäännön värien käytöstä, pystyt leikittelemään niillä loputtomasti. Ingacecilia korujen alkuperäisenä ajatuksena on ollut innostaa niiden värikkyydellä myös kokonaisvaltaiseen värikkääseen pukeutumiseen. Tämän julkaisun tarkoituksena on auttaa etenkin silloin, jos värien käyttö tuntuu vieraalta tai värien yhdistäminen tuntuu haastavalta.

Tähän julkaisuun on käytetty esimerkkinä käsinmaalattuja Ingacecilia koruja, jotka julkaistiin Weecosiin 01.03.

Mitkä värit sopivat keskenään yhteen?

Ingacecilian top 4 vinkkiä värien yhdistämiseen pukeutumisessa:


1. Värin kylläisyys

Kun värit ovat kylläisyydeltään lähellä toisiaan, voidaan eri värejä yhdistää loputtomasti keskenään aina oman maun mukaan. Esimerkkinä alla oleva värikartta (kuva 2), johon on yhdistetty ainoastaan murrettuja värejä. Vaikka eri värejä on paljon, ei lopputulos ole levoton, kun kaikissa väreissä on lähes sama voimakkuus.

Kuva 2: Monta eri väriä, joissa sama kylläisyys.

2. Poimi yksi väri, joka toistuu

Joskus yhteensopiva väri löytyy suoraan tuotteestasi. Kun sinulla on lähtökohtana monivärinen vaate tai asuste, poimi siitä vähintään yksi väri, joka toistuu asussasi (kuva 3).

Kuva 3: Koruista on poimittu lila ja ruskea väri, joka toistuu asussa.

3. Korosta neutraaleilla väreillä

Värit näyttävät ekstra herkullisilta ja kirkkailta, kun ne yhdistää neutraaleihin sävyihin, kuten esimerkiksi harmaan tai beigen kanssa.

Kuva 4: Värikkäitä asusteita voi korostaa neutraaleilla sävyillä.

4. Värit, jotka täydentävät toisiaan

Tämä on oma suosikkini. Eli löytää ne värit, jotka täydentävät upeasti toisiaan (kuva 4). Näitä ovat vastavärit, jotka sijaitsevat väriympyrässä toisiaan vastakkain, kuten esimerkiksi violetti ja keltainen. Tämä taito kehittyy parhaiten harjoittelemalla, mutta voit käyttää apuna vaikka Pinterestiä, siitä lisää tämän julkaisun lopussa.

Kuva 4: Kelta-oranssin värisiä koruja täydentää erityisen hyvin sen vastavärit sininen ja lila.

Muista, että värien yhdistely on loppujen lopuksi aina makuasia ja tärkeintä on, että sinä itse koet yhdistelmän toimivaksi ja sinulle sopivaksi. Kokeile uutta ja pidä hauskaa pukeutumisesi kanssa!


Lopuksi vinkki, miten voit hakea väri-inspiraatiota Pinterestistä:

Kirjoita Pinterestin hakukenttään mitkä tahansa värit + color palette ja sinulle tulee esiin lukuisia inspiroivia värikarttoja, joista voit poimia ideoita omaan pukeutumiseen.


- Inga

Lahti, Finland
Y-tunnus: 2764107-8
  • Facebook - White Circle
  • White Instagram Icon

© 2020 INGACECILIA